Pocket Radiologie - Hét boekje voor beeldvormend onderzoek op de werkvloer

Een donkere kamer, een lichtkast aan de muur en weinig patiëntencontact. Misschien zelfs zo min mogelijk (inter) collegiaal contact. Dat zijn enkele van de termen die geassocieerd worden met het werk van radiologen. Radiologie is ook voor co-assistenten geneeskunde niet altijd even zichtbaar.

Hoewel de radiologie gelukkig een steeds grotere rol vervult in het Geneeskunde curriculum, is er nog veel terrein te winnen. Met de inzet van veel radiologen en aios is, onder redactie van Gwen Vuurberg (aios in het Rijnstate Ziekenhuis), binnen een jaar de compendium pocket Radiologie geschreven, een prachtig staaltje teamwork. Een pocket die in zijn vertaalde vorm in al 72 landen en 6 continenten gebruikt gaat worden. Met deze pocket wordt bijgedragen aan de welverdiende zichtbaarheid voor co-assistenten, maar zeker ook anios en aios van andere specialismen en aios radiologie in de eerste jaren van hun opleiding.

De Commissie Kwaliteit heeft de compendium pocket radiologie geselecteerd als geschikte broninformatie bij het schrijven van nieuwe teksten over radiologisch onderzoek voor de website Thuisarts.nl

Op 9 december 2023 zal de Engelse versie pocket Radiologie officieel worden gelanceerd. 
Klik hier om de pocket te bestellen, kortingscode MEDPOCKET10.