Europese prijs voor Nederlandse radioloog

Radioloog Ritse Mann is de winnaar van de Aunt Minnie prijs 2023 voor het meest belangrijke nieuwsevenement in de Europese radiologie: EUSOBI (de European Society for Breast Imaging) beveelt MRI aan voor extreem dicht borstklierweefsel.

Ook in 2022 was Ritse (mede)winnaar van deze Aunt Minnie prijs. Toen werd de prijs uitgereikt aan het Nederlandse debat over de voor- en nadelen van contrastversterkte mammografie en MRI voor screening van vrouwen met dicht borstklierweefsel. Het onderwerp blijft dus actueel, ook omdat het aanbieden van MRI aan grote populaties wordt belemmerd door een tekort aan apparatuur, radiologisch laboranten en radiologen.

Vermeldenswaard is tevens de Aunt Minnie prijs voor de meest invloedrijke radiologie onderzoeker, die eveneens in Nederland is gevallen. Winnaar is Prof. Wiro Niessen, die onderzoek doet op het gebied van medische informatica en AI. Wiro werkte tot 1 februari 2023 bij de Biomedical Imaging Group in het Erasmus MC, maar is nu werkzaam als decaan Medische Wetenschappen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De prijzen worden uitgereikt tijdens ECR 1-4 maart 2023.

Lees meer:

Aunt Minnie 16-02-2023, interview Wiro Niessen 2-3-2023, interview Ritse Mann 3-3-2023
Europese prijzen voor NVvR-leden
NVvR-leden in de prijzen
Inventarisatie MRI-capaciteit voor borstkankerscreening