E-learning Neuroradiologie voor het herkennen van een beroerte

In de Digitale Leeromgeving (DLO) is een e-learning beschikbaar voor het herkennen en beschrijven van hersenbloedingen en -infarcten op CT-scans. De e-learning is geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en in samenwerking met radiologen vanuit de NVvR sectie Neuroradiologie ontwikkeld. Er staan casuïstiekopdrachten in en verwijzingen naar websites en filmpjes voor de theoretische kennis.

De NVN neemt de e-learning op in het onderwijs voor aios neurologie. Voor aios radiologie heeft de Commissie Onderwijs van de NVvR zich gebogen over de vraag welke plaats deze e-learning moet krijgen in het onderwijsaanbod. Daarvoor is advies ingewonnen bij het sectiebestuur Neuroradiologie. Het sectiebestuur ziet een toegevoegde waarde van deze e-learning voor aios radiologie, zeker de beginnende aios en de aios die de dienst in gaan. De e-learning kan daarom beschikbaar worden gesteld aan aios radiologie, en eventueel ook aan radiologen/fellows. Het volgen van de e-learning wordt door de commissie Onderwijs aanbevolen aan aios, maar de e-learning wordt niet als verplichte studiestof aangemerkt.

Vooralsnog is de e-learning kosteloos te bekijken en te maken. Aios radiologie, en eventueel ook radiologen, die interesse hebben in deze e-learning kunnen een e-mail sturen naar het bureau van de NVvR om toegang te krijgen, zo nodig in combinatie met toegang tot de DLO.