Aanmelding Wetenschaps- en Innovatieprijs 2025 van start

In 2025 reikt de Federatie Medisch Specialisten opnieuw de Wetenschaps- en Innovatieprijs uit. Wil je in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs? Zorg er dan voor dat je jouw publicatie uiterlijk op vrijdag 13 december indient bij de NVvR. Want goed onderzoek verdient een podium!

Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek werken medisch specialisten continu aan gepast gebruik van zorg: toegankelijk en toegespitst op de situatie van de individuele patiënt. Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek werken medisch specialisten continu aan gepast gebruik van zorg: toegankelijk en toegespitst op de situatie van de individuele patiënt. 

In 2025 staat deze prijs in het teken van zorgevaluatie: onderzoek naar de effectiviteit van bestaande diagnostiek en behandelingen.

Hoe werkt het?
Tot en met vrijdag 13 december 2024 kun je je publicatie insturen naar de NVvR, samen met een ingevuld deelnameformulier  o.v.v. 'wetenschapsprijs 2025'.

  • De NVvR beoordeelt de voorstellen en selecteert uit de inzendingen één onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.  
  • De inzendingen van alle wetenschappelijke verenigingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury van de Federatie.
  • In mei 2025 wordt bekendgemaakt welke drie onderzoeken als beste zijn beoordeeld.   
  • Tijdens een feestelijke uitreiking in de zomer van 2025 maakt de Federatie de winnaar bekend. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van €5.000,- (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).  

We nodigen je van harte uit om je onderzoek in te sturen! Attendeer ook collega-medisch specialisten op deze prijs.

Meer informatie 
De beoordelingscriteria zijn hier te vinden. Met vragen over het inzenden van het onderzoek en de procedure kun je terecht bij Willy de Keijzer van het bureau NVvR.

Zie ook eerdere nieuwsberichten over de wetenschapsprijs DENSE studie wint Wetenschaps- en Innovatieprijs FMS 2021AMACING studie genomineerd voor Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019 en MR CLEAN studie wint Wetenschaps- en Innovatieprijs FMS 2017.