Ziedses des Plantes- Philipsprijs (ECIO 2019)

In samenwerking met Philips Nederland wordt er dit jaar een prijs uitgeloofd voor voor de beste presentatie en beste poster op het gebied van Radiologische Beeldvormende en Oncologische Interventie Technieken van een Nederlands onderzoek. Deze pijs zal worden uitgeloofd tijdens de ECIO welke zal plaatsvinden op 8-11 april 2019 in Amsterdam. Een onafhankelijke jury zal alle ingestuurde abstracts en posters die voor de ECIO zijn ingediend beoordelen en uiteindelijk 2 winnaars kiezen. De prijs voor beste presentatie is €1750,- en voor de beste poster €750,-. 

Zie onder voor het volledige reglement. 

 

Reglement voor de Ziedses des Plantes- Philipsprijs voor beste presentatie en poster Radiologische Beeldvormende en Oncologische Interventie Technieken - ECIO april 2019

 

  1. De prijs is ingesteld voor wetenschappelijk onderzoek in de Radiologische Beeldvormende en Oncologische Interventie Technieken.
  2. De prijs wordt uitgereikt voor het beste abstract ingediend voor ECIO (European Conference on Interventional Oncology), sessie 8-11 April 2019, in Amsterdam, Nederland. 
  3. De prijs wordt éénmalig toegekend en bestaat uit een geldbedrag van €1750,- voor de beste presentatie en €750,- voor de beste poster .
  4. Het onderzoek moet binnen het Koninkrijk der Nederlanden hebben plaatsgevonden of is een multicenter trial vanuit Nederland gecoördineerd. 
  5. De prijs wordt uitgereikt aan één persoon voor de beste presentatie en één persoon voor de beste poster. Het is van geen belang of de (eerste) auteur m/v, al of niet radioloog is. Ook de nationaliteit van de (eerste) auteur m/v is niet relevant.
  6. De abstracts zullen worden geblindeerd door C. E Firanescu ( Interventie Radioloog Viecuri Venlo en lid WCIR) en per mail ter beoordeling opgestuurd naar de WCIR (Wetenschappelijke Commissie Interventie Radiologie) jury leden:
  • MR Meijerink, Interventie Radioloog VUMC en voorzitter WCIR; M. C. Burgmans, Interventie Radioloog LUMC; C. van de Leij, Interventie Radioloog MUMC; K. P. van Linden, Interventie Radioloog AMC; P. Lohle Interventie Radioloog, ETZ Tilburg; R. W van der Meer, Interventie Radioloog LUMC;; W. Prevoo, Interventie Radioloog AVL; M. Smits, fellow Interventie Radiologie UMCU; E. Vonken, Interventie Radioloog UMCU.
  • De 9 radiologen zullen de abstracts op basis van 6 criteria (mate van innovatie, techniek, klinische relevantie, originaliteit, toepasbaarheid en voorziet in vraag/ behoefte) beoordelen. Bij een gelijk score, gekozen zou worden voor de abstract met de meeste punten voor innovatie. Indien een van de radiologen betrokken auteur of coauteur is bij een of meer van de presentatie/posters, zal hij de desbetreffende abstract(s) niet beoordelen/ scoren. 
  • De prijs 'beste presentatie' en 'beste poster' Radiologische Beeldvormende en Oncologische Interventie Technieken- ECIO april 2019worden toegekend aan het abstract met de hoogste gemiddelde score in respectievelijk de categorie 'presentaties' en 'poster'. 

7. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden tijdens de ECIO 8-11 april 2019 in Amsterdam.