Winnaar Frederik Philipsprijs 2023

De Frederik Philipsprijs 2023 is tijdens de CLUB Sandwich uitgereikt aan Rob Holtackers voor zijn proefschift 'Visualising the Invisible: dark-blood late gadolinium enhancement MRI for improved detection of subendocardal scar'. De jury roemde de techniek om littekenweefsel zichtbaar te maken, die zijn onderzoek heeft opgeleverd, en die eenvoudig en snel toepasbaar is in de praktijk.

Hij kreeg door juryvoorzitter Mathias Prokop en Arjon Hoekstra namens Philips de prijs en cheque ter waarde van €4.000 overhandigd en een mooi beeldje. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Hester Haak met 'Organ preservation in rectal cancer - Capita Selecta' en Roland Martens met 'Functional and molecular imaging in head and neck cancer'. De publieksprijs die op basis van inhoud en presentatie werd verkozen door de deelnemers is gewonnen door Hester Haak.

Er zijn dit jaar 18 proefschiften ingediend om mee te dingen naar deze mooie prijs. Hierbij is door de jury een selectie gemaakt van vijf die daadwerkelijk hun proefschift mochten presenteren.