Vacature secretaris commissie Accreditatie

De commissie Accreditatie van de NVvR is op zoek naar een nieuwe secretaris om samen met de beoogde nieuwe voorzitter het dagelijks bestuur te vormen. Welke praktiserend radioloog wil bijdragen aan de uitvoering en aan de periodieke evaluatie en actualisatie van het accreditatiebeleid van de NVvR voor alle radiologen?

De commissie Accreditatie bestaat uit vijf tot negen NVvR-leden. Dit zijn praktiserend radiologen en eventueel één radioloog in opleiding. Gestreefd wordt naar een gevarieerde samenstelling voor wat betreft radiologische aandachtsgebieden. Affiniteit met onderwijs en opleiden is een pré.

Alle leden van de commissie Accreditatie zien en beoordelen de aanvragen voor accreditatie van bij- en nascholingen voor radiologen. Er wordt tot een toekenning van accreditatiepunten gekomen, waar elke radioloog er voldoende van nodig heeft bij de 5-jaarlijkse herregistratie. Het dagelijks bestuur zorgt voor het eindoordeel bij de accreditatie-aanvragen en participeert in overleggen met andere wetenschappelijke verenigingen. Veel werkzaamheden kunnen op afstand en digitaal/online worden uitgevoerd.

De commissie Accreditatie functioneert als subcommissie van de commissie Onderwijs, waar o.a. het accreditatiebeleid wordt besproken (zie Accreditatie - afspraken en wetenswaardigheden).

Interesse om als secretaris de commissie Accreditatie te komen versterken? Stuur dan een e-mail naar het NVvR bureau ter attentie van de commissie Accreditatie. Ook kan contact worden opgenomen met Rutger Brans, huidige voorzitter, of Jan Jaap Janssen, huidige secretaris.