Radiologie koploper met vereenvoudigde registratie aios in MijnRGS

Voor aios radiologie is het niet langer nodig in MijnRGS de verschillende onderdelen van hun opleiding te registreren. Deze vermindering van de registratielast tijdens de opleiding is in samenwerking met het Concilium Radiologicum gerealiseerd. Met een e-mail op 23 juni jl. heeft RGS alle aios en opleiders radiologie hierover geïnformeerd. 

Na inschrijving door de aios in het opleidingsregister bij de start van de opleiding via MijnRGS hoeven alleen nog opleidingsplaats, deeltijdpercentages, buitenlandstages en onderbrekingen te worden bijgehouden. Het doorgeven van specifieke onderdelen van de opleiding of van het opleidingsplan komt te vervallen. Radiologie c.q. de NVvR loopt hiermee voorop in het verminderen van de registratielast voor aios en opleiders bij RGS. RGS draagt er zorg voor dat uiterlijk 11 augustus 2023 het opleidingsschema in MijnRGS voor alle aios (Corona en ORANGE) is aangepast aan de nieuwe vereenvoudigde wijze van registreren.

De vereenvoudigde registratie in MijnRGS houdt de verantwoordelijkheid voor het individuele opleidingsplan daar waar die ligt: bij aios en opleider. Het blijft daarbij wel belangrijk om als aios radiologie op de website van de NVvR bij te houden wat de startdatum is van de differentiatiefase (opleidingsplan Corona) of de startdatum van de 2e helft van de opleiding (opleidingsplan ORANGE) en voor welke differentiatie(s) wordt gekozen. Deze gegevens worden gebruikt om het begin van de slaagverplichting voor de Voortgangstoets vast te stellen en voor de organisatie en uitnodigingen voor het Landelijk Differentiantenonderwijs (LDO).

Klik hier voor meer informatie over de opleiding radiologie voor aios.