MR CLEAN studie wint Wetenschaps- en Innovatieprijs FMS

De MR CLEAN studie, een gezamenlijk onderzoek van neurologen en radiologen naar intra-arteriële behandeling van het acute herseninfarct, is uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs van de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Op 14 maart reikte juryvoorzitter en ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts de prijs uit tijdens het congres Medisch Specialist 2025. De MR CLEAN studie was door de NVvR en NVN gezamenlijk voorgedragen en werd uit drie genomineerden gekozen.

Jeroen Geurts: “De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. De drie studies scoorden zeer goed op de criteria samenwerking, relevantie voor patiënten en grensverleggend, maar de MR CLEAN studie sprong er boven uit vanwege de grote impact voor de individuele patiënt en de wetenschappelijke en maatschappelijke impact. De resultaten zijn direct in andere studies getoetst en bevestigd. Dit leidt wereldwijd tot verandering in de organisatie van de beroertezorg met substantiële verbeteringen in uitkomsten voor patiënten met een op voorhand slechte prognose. Daarbij heeft de jury ook meegewogen dat de multidisciplinaire samenwerking in deze studie heeft geleid tot een gezamenlijke indiening door NVvR en NVN.”

Zie verder het nieuwsbericht van de FMS en een item op de site van ZonMW.