De CLUB Sandwich is begonnen

De kop is eraf! De CLUB Sandwich 2023, de vertrouwde Radiologendagen en Sandwichcursus in een speciaal jasje, is geopend door prof. Maurice van den Bosch (bestuursvoorzitter OLVG en interventieradioloog). Hij nam ons mee in zijn visie op het ziekenhuis van de toekomst waarin hij de radioloog uitdaagt te innoveren en zich hierbij te richten op waarde toevoegen voor de patiënt. 

Een inspirerend verhaal dat ook wel leidde tot vragen uit de zaal. Hij noemde als voorbeeld de toepassing van AI op de SEH van het OLVG om bloedingen en fracturen op een CT hersenen te detecteren. Een project waarmee aanspraak is gemaakt op het innovatiefonds in zijn ziekenhuis, omdat vooraf is bedacht welke toegevoegde waarde ervan wordt verwacht en de kost voor de baat uitgaat.

Samenvattend zal het steeds moeilijker worden om de krokodillenbek dicht te krijgen, omdat de zorgvraag blijft groeien maar het aantal zorgverleners niet groter zal worden. De druk moet eraf en het plezier weer toenemen, door te innoveren, maar ook ervoor te zorgen dat voor de echte waardetoevoeging voor de patiënt wordt betaald. Een oproep aan radiologen en aan ziekenhuisbestuurders.

Van 24 tot en met 26 mei vindt de CLUB Sandwich plaats in Ede met een gevarieerd programma van vakinhoudelijke en vakoverstijgende sessies.