CLEAR-CAD studie gehonoreerd voor ZE&GG subsidie

In het kader van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) is een subsidie toegekend aan de CLEAR-CAD studie.

In 2022 zal de CLEAR-CAD studie starten, een studie waarin we een primair CT-angiografie gedreven diagnostisch traject bij patiënten met pijn op de borst vergelijken met de standaard zorg. Dit is een grote gerandomiseerde klinische studie onder ruim 6500 patiënten in meer dan 30 centra in Nederland.
Dit project wordt gefinancierd door een prestigieuze subsidie van het programma Zorg Evaluatie & Gepast Gebruik en ZonMw. De coördinatie wordt verricht door het Amsterdam UMC Hartcentrum (prof. dr. Jose Henriques), de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde (dr. Nils Planken), en de afdeling cardiologie van het Radboudumc (dr. Peter Damman).

Wij verwachten dat we met deze studie kunnen aantonen dat een diagnostisch traject primair gedreven door CT-angiografie zal resulteren in betere klinische uitkomsten en lagere kosten dan de huidige standaard zorg.

Bij de studie is een grote projectgroep betrokken, die onder andere deel uitmaken van de Nederlandse verenigingen voor radiologie, cardiologie, cardiothoracale chirurgie en nucleaire geneeskunde. Met behulp van deze grote groep, en het enthousiasme van de deelnemende centra en patiënten, rekenen we erop dat de inclusie voorspoedig zal verlopen.

Updates over de voortgang van CLEAR-CAD zal via diverse kanalen worden gedeeld, waaronder berichtgeving via de bovengenoemde wetenschappelijke verenigingen.

Deelnemen?
Indien er interesse is om bij te dragen aan CLEAR-CAD als includerend centrum, neem dan contact op met de projectleiding via clearcadtrial@gmail.com. Dit email adres kan ook gebruikt worden voor overige interesse of vragen.
Tenslotte zullen er de komende periode op de websites van het Amsterdam UMC en Radboudumc vacatures verschijnen voor CLEAR-CAD promotie trajecten een research nurse en data analist.

Klik hier voor meer informatie over de gehonoreerde ZE&GG projecten.