2e editie Radiologische Zomerspelen geslaagd

Op zaterdag 29 juni 2024 werd op een zonovergoten Utrechtse Heuvelrug door radiologen en arts-assistenten radiologie uit heel Nederland gestreden op het sportveld. Tijdens de tweede editie van de Radiologische Zomerspelen stonden er felbegeerde bokalen op het spel voor een drietal sport onderdelen; Hockey, Voetbal en de Camping Games. Verder was er ook nog een prijs te vergeven voor het team met de beste outfit.

Hockey
Van de hockeyteams afkomstig uit opleidingsregio Noord-Oost, uit het Albert Schweitzer ziekenhuis en uit Amsterdam, werd de eindstrijd beslecht tussen de twee laatst genoemden. Het team uit Amsterdam genaamd 'De Groene Amsterdammers' wist overtuigend de eerste bokaal van de dag, namelijk de hockeybokaal in de wacht te slepen. 

Voetbal
Van de aanwezige 6 voetbalteams bereikten FC Amsterdam en VFL Ball auf dem Dach de finale. Evenals de vorige editie in 2022, visten de Amsterdammers in de eindstrijd naast het net. VFL Ball auf dem Dach uit Nijmegen dwong met verve de winst af en mocht zich voetbal kampioen radiologie 2024 rekenen. 

Camping Games
De bokaal voor de Camping Games werd, na een voorronde met in totaal 4 teams, verdiend gewonnen door De Haagse Harries in een zwaar bevochten strijd der titanen. Waar pétanque en kubb niet genoeg leken om het lot van de tegenstander te bezegelen, toonden De Haagse Harries zich flexibel en weerbaar in een Beerpong finale. Hun tegenstander, 'Der Ski Schule' afkomstig uit Gelre/Meander begon vurig met een aantal rake worpen. In een uitputtende strijd kwamen de Haagse Harries langszij en uiteindelijk erop en erover met een overtuigende genadeklap van sterspeler Baars. 

Outfit
Daar liet het team uit Den Haag het niet bij, welnee. Naast sterspelers op het veld bleken zij ook sterspelers in de haute couture. Zij pakten verdiend de prijs voor beste outfit en gingen naar huis met voor iedere speler een herbruikbare lekbestendige duurzame circulaire drinkbeker. 

De derde helft
De dag werd voortgezet met een heerlijke barbecue, onder het genot van zwoele plaatjes door DJ's Timothy Neuss, Tom Doorschodt en Pablo Huijgen. En deze plaatjes werden soepeltjes doorgetrokken naar heerlijke energieke hits, waarbij de deelnemers tot laat in de avond de voeten van de vloer gooiden. Een topdag!